Cupcakes cu ciocolată

Da, știu, ar fi trebuit sa postez acum două zile, dar am avut foarte multe de făcut. Sâmbătă m-am pregătit cu dulciuri pentru secret Santa, iar ieri, au venit prietenele mele dragi și am petrecut câteva ore împreună. Revin cu o postare despre ce le-am pregătit, sper eu, în seara asta. 🙂

Să vă spun despre brioșe. Am văzut un filmuleț de la cei de la Tastemade (i-am dat și share pe pagina de Facebook) cu niște brioșe destul de simplu de făcut și am zis să le incerc. Sunt foarte bune, dar nu le recomand simple. Eu le-am pus pastă de zahăr deasupra, dar merge să le umpleți cu bucăți de ciocolată sau să le ornați cu cremă de mascarpone frecată cu zahăr. Orice variantă vă place, merită încercată.

Dacă vreți să le ornați cu pastă de zahăr, vă recomand pasta de zahăr de la Dr. Oetker. Mie mi se pare cea mai bună. Este albă și se poate folosi colorant, dacă vreți să aibă altă culoare. Se intinde cu făcălețul pe o foaie de copt și se decupează în formele preferate.

De lipit, o puteți lipi cu amestec de zahăr pudra (două linguri) peste care adăugați zeamă de lămâie (2-3 lingurițe), astfel încât să se formeze o pastă. Se poate lipi și cu ciocolată topită.

Eu am folosit și creioanele pentru decor, ca să animez un pic brioșele. Găsiți pe net o grămadă de moduri de a le decora, doar să aveți dispoziția necesară.

Brazii din filmuleț se pot face din ciocolată albă, în care adăugați colorant verde.

Vă las mai jos link-ul către filmulețul și rețeta. Spor la-ndulcit! ♥


Filmuleț Tastemade: https://www.tastemade.com/videos/christmas-tree-chocolate-muffins

Ingrediente:

2 ouă

60ml lapte

60g zahăr

30ml ulei de floarea soarelui

100g făină cernută

20g cacao cernută

2 lingurițe praf de copt

Mod de lucru:

Se bat ouăle cu zahărul până la omogenizare, apoi se adaugă restul ingredientelor și se mixează până se obține aluatul.

Se încălzește cuptorul la 180ºC și se așează formele de brioșe în tava specială.

Se pun la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se ornează după preferințe.

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *