Tort de nuntă cu mousse de ciocolată și multă iubire

Astăzi vă vorbesc despre un tort făcut cu mult, mult drag, pentru niște oameni deosebiți, cărora le doresc tot binele din lume și fericire cât cuprinde, până la adânci bătrâneți. ❤

Ea, Lori sau bitza sau sora mea de suflet, s-a cununat religios și a sărbătorit momentul fără prea mult tam-tam, într-un cadru restrâns. Cum tortul nu poate lipsi de la astfel de evenimente, m-am pus pe treabă și am încercat să îmi imaginez ce li s-ar potrivi.

Știu, probabil v-ați plictisit de atâta mousse de ciocolată, dar e foarte bun și am avut mare succes cu el. Așa că, nu îmi mai rămăsese de pus la punct decât forma și decorul.

L-am făcut cu un etaj, baza rotundă și inimă deasupra, iar pentru decor m-au ajutat cei de la Microgreens România, de la care am comandat cele mai drăguțe flori comestibile. Am fost foarte încântată de ceea ce mi-au livrat și chiar îi recomand, dacă vreți să vă aventurați și să faceți torturi un pic ieșite din comun.

A fost un tort cu valoare sentimentală mare, care m-a făcut să îmi depășesc limitele și m-am bucurat foarte mult de rezultatul final.

Poate vă întrebați de unde notele muzicale, care mi-au dat ceva bătăi de cap. 😀 El, DanDe, este profesor de pian, basist și doctor în muzică. Și dacă stau bine să mă gândesc, muzica i-a adus împreună, așa că, nu putea lipsi portativul de pe tort. 🙂

Vă las mai jos rețeta și modul de lucru și pozeeeeeeeee. 😀

#iubescsăîndulcesc


Ingrediente:

Blat

65g făină

120ml lapte bătut/ iaurt

60g zahăr

60g unt

20g cacao

1 ou

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 vărf cuțit sare

Mousse

300g ciocolată amăruie/ cu lapte/ albă

250ml smântână pentru frișcă

50ml apă rece

40g unt

5g gelatină

Icing

250g mascarpone

250g smânână

100g zahăr pudră

Mod de lucru:

Blatul de ciocolată se face astfel: se combină zahărul cu untul la temperatura camerei și se mixează bine. Se încorporează apoi oul și laptele bătut sau iaurtul. Se cern restul ingredientelor, se adaugă în compoziție și se mixează până la obținere unei compoziții omogene.

Se pune aluatul într-o formă de tort de 23cm și se lasă la cuptor 30-40 minute, la 180°C sau până când e pătruns. Puteți face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri. După ce s-a copt, se lasă la răcit.

Mousse-urile se fac toate 3 la fel. Se pune gelatina la hidratat în apă și se lasă să se umfle.

Ciocolata se topește la bain-marie împreună cu untul și apoi se adaugă gelatina. Se amestecă până când aceasta se dizolvă și se lasă la răcit până când ajunge la temperatura camerei.

Între timp, se bate frișca rece până când începe să se întărească, dar nu excesiv.

Aveți grijă să nu lăsați prea mult crema de ciocolată la răcit, pentru că va începe să se întărească gelatina și nu veți mai obține o spumă fină.

Se amestecă încet, cu un tel, frișca bătută cu crema de ciocolată, iar mousse-ul rezultat se pune peste blat (blatul trebuie așezat într-o formă detașabilă ce are pereții tapetați cu foaie de copt) și se nivelează. Se lasă la congelator 20 de minute.

Se procedează la fel cu celelalte două mousse-uri, de ciocolată cu lapte și de ciocolată albă.

Se mixează toate ingredientele pentru incing până când se obține o cremă tare.

Se îmbracă tortul în icing și se decorează dupa preferințe.

Se lasă la frigider minimum 6 ore sau peste noapte.

Poftă bună!

 

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *