Tort de vanilie cu cremă de mascarpone și gem de căpșuni

Hey, dragilor! 🙂

Am revenit, în sfârșit, după o perioadă destul de mare de absență, în care am făcut o grămadă de torturi. 😀

Că tot se apropie vara, cu pași repezi, am vrut să vă propun o rețetă de tort foarte ușor de făcut și suuuuuuper delicios, perfect pentru zilele caniculare ce ne așteaptă. Eu am avut ocazia să-l fac pentru ziua unei prietene dragi mie. ❤

Crema ușoară de mascarpone se îmbină de minune cu gemul de căpșuni și cu blatul umed de vanilie.

M-am inspirat de la Lindsay, care are o grămadă de rețete minunate. Puteți intra și voi pe site-ul ei, http://www.lifeloveandsugar.com, pentru o porție de inspirație.

Trebuie să recunosc că am mai umblat un pic la cantitatea de zahăr, care mi s-a părut un pic cam multă în rețeta originală, dar, credeți-mă, iese foarte bun.

Eu o să vă las ingredientele necesare pentru un tort de 22cm. Cel din poze este destul de mare și a fost făcut pentru 20 de persoane.

Sper să reușesc să revin cu postările în perioada ce urmează, pentru că nu mai pare așa de aglomerată. 🙂

Vă las mai jos toate detaliile necesare. Spor la-ndulcit! 🙂


Ingrediente:

Blat

300g făină

350g zahăr

3 lingurițe praf de copt

1 linguriță sare

240ml lapte

120ml ulei

1 lingură esență de vanilie

2 ouă mari

240ml apă

Gem de căpșuni

240g căpșuni (sau orice alte fructe doriți)

45ml apă

140g zahăr

3 linguri rase amidon

Cremă de mascarpone

700ml smăntână pentru frișcă

150g zahăr pudră

500g mascarpone

2 lingurițe esență de vanilie

Mod de lucru:

Pentru blat, amestecați separat ingredientele uscate și cele umede și apoi mixați-le împreună până la omogenizare.

Preâncălziți cuptorul la 170°C, turnați compoziția într-o tavă de 22cm, tapetată cu hârtie de copt și lăsați la cuptor aproximativ 45 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.

Scoateți din cuptor și lăsați blatul să se răcească în formă 10 minute, apoi scoateți-l din formă și lăsați-l să se răcească de tot.

Pentru gem, puneți într-o oală, la foc mic, toate ingredientele și amestecați până când amestecul se îngroașă și incepe să fiarbă, aproximativ 10 minute. Lăsați să se răcească.

Pentru crema de mascarpone, mixați toate ingredientele, până când obțineți o cremă tare și dați-o la frigider pentru 30 de minute. Atenție, ca să nu vi se taie crema, frișca și mascarponele trebuie să fie reci.

Tăiați blatul în 3 părți egale. Puneți prima parte de blat pe un disc/suport de tort. Puneți crema de mascarpone într-un poș și tăiați 2cm din vârf.

Faceți un cerc din cremă pe marginea blatului și umpleți interiorul cu gemul de căpșuni. Acoperiți cu cremă și nivelați cu o spatulă.

Repetați procesul cu următoarea parte de blat și îmbrăcați tortul in restul de cremă (eu l-am vrut “dezbrăcat” :)) ). Decorați cu fructe și cu ganache de ciocolată (o parte smântână pentru frișcă, o parte ciocolată cu 55% cacao) sau cu diverse dulciuri.

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *