Milkymisu

Milkymisu este rețeta care a rezultat după descoperirea laptelui infuzat cu portocală și vanilie și este atât de buuuuuun.

Îl puteți face de revelion într-o formă rotundă sau chiar pentru masa de crăciun și de ce nu, atunci când vi se face poftă de ceva bun. 😁

Pentru că, deși sunt mai mulți pași, rețeta este simplă, cu ingrediente accesibile. 

Ingrediente:

4 ouă

125g zahăr

125g făină

Zahăr pudră pentru pudrat

Mod de lucru:

Preîncălzim cuptorul la 180°C.

Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile și încorporăm ușor cu un tel, apoi adăugăm făina cernută și încorporăm din nou, cu mișcări lente, ca să nu pierdem aerul din compoziție.

Turnăm compoziția într-un poș și turnăm aluatul în tava cu hârtie de copt, în formă de batoane lunguiețe, lăsând spațiu de cel puțin 1cm între ele.

Pudrăm cu zahărul pudră și lăsăm la copt între 15-20 de minute, în funcție de cuptor.

Pentru laptele infuzat trebuie doar să puneți 1L de lapte într-o oală, o păstaie de vanilie (semințe + teacă), bucăți de coajă rasă fin de la 1/4 portocală (ideal cu cât mai puțină parte albă), iar opțional 1-2 linguri de zahăr.

Lăsați laptele să ajungă la punctul de fierbere, opriți focul și puneți capacul.

Aromele își vor face de cap în vreo 30 de minute, 1 oră, dar gustați din el și vedeți cum vi se pare.

Strecurați-l și lăsați-l să se răcească (nu îl veți folosi pe tot în rețeta asta, așa că păstrați la frigider ce rămâne).

Crema se face din 500g mascarpone și cam 8-10 linguri de lapte infuzat + 2 linguri rase de zahăr pudră. 

Asamblare: înmuiați fiecare pișcot în parte în lapte, apoi așezați în forma dorită. După ce ați așezat primul strat de pișcoturi, puneți cremă, apoi iarăși pișcoturi, apoi cremă și decorați. 

Lăsați câteva ore la frigider, de preferat peste noapte și savurați cu cei dragi. ❤️

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *