#jurnaldelamare Eforie Nord, iulie 2020

După ce am ajuns la mare doar cu Bogdan, am zis că ar fi cazul să ducem și copiii, mai ales că Eric ne tot spunea să mergem la mare.

Așa că, ne-am pus pe căutat cazări.

Bogdan avea un voucher de la serviciu, pe care trebuia să-l folosim, așa că ne-a fost sugerată Vila Cube, Eforie Nord, de către agenția de turism.

Până să ajungem la varianta asta, am mai văzut și alte opțiuni de cazare, însă prețurile erau incredibil de mari, mai ales că noi aveam nevoie de apartament. Cei mici nu au același program de somn și ar fi fost un chin să fim cazați într-o singură cameră.

După ce am stabilit unde o să fim cazați, am făcut o listă cu toooooot ce trebuia să cărăm după noi, adică aproape toată casa.

Dacă ești părinte, sigur rezonezi. 😁

În ziua plecării, Eric a fost cel mai entuziasmat, iar primul lucru pe care l-a zis a fost “M-am trezit să merg la mare!”.

Am făcut până în 2 ore jumătate, cu tot cu două opriri, dar am plecat în timpul săptămânii, marți.

Vila a fost ok, deși nu tocmai baby friendly, pentru că avea scară interioară și mobilă cu sticlă și colțuri periculoase. 😅

La parter erau baia, bucătăria și livingul, open-space, iar la etaj erau cele două dormitoare și încă o baie.

Vila începuse să se deterioreze pe alocuri, dar era foarte curată, avea o mică curte și grătar.

Bucătăria ne interesa cel mai mult pe noi, pentru că voiam să le facem piticilor de mâncare. Era dotată cu plită, nu foarte puternică, cu două ochiuri (funcționa doar unul), cuptor cu microunde, filtru de cafea, frigider și fierbător (ne-a salvat viața, pentru că nu l-am mai luat pe al nostru de acasă).

Am găsit și o oală mare, tigaie, ibric, plus veselă. Ne-am descurcat cu ce am avut de făcut, însă nu aș recomanda-o pentru persoanele care vor să-și facă mâncare la cazare.

Încă un aspect important: vila nu era aproape de plajă.

Stațiunea Eforie Nord era mai rău decât atunci când eram eu mică. Clădirile au rămas aceleași, acum fiind deteriorate, magazine cu chinezării la tot colțul și manele în boxe, de la diverse restaurante fast-food.

Am găsit și bancomate și o pizzerie cu mâncare bună, care livra la cazare – Corner Pizza.

La plajă nu am fost în stațiune, iar prima variantă care a rămas și varianta preferată, a fost plaja Azur: 30 de lei/ șezlong/ zi (inclusă și intrarea la toaletă). Era destul de liberă plaja și curată, însă probabil avea legătură și cu faptul că nu era încă weekend. Intrarea în apă era un pic cam bruscă și cu pietre/ scoici. Aveau și restaurant, de unde puteai mânca ok, cu prețuri măricele, ca peste tot, de altfel. Aveau și parcare, însă nu erau locuri la umbră.

Per total, aici ne-a plăcut cel mai mult.

Următoarea plajă experimentată, de care citisem că este cu nisip fin și intrare lină în apă, a fost “La Steaguri”, din Neptun.

Nisipul într-adevăr foarte fin și intrarea treptată în mare. Mai aglomerat și cu muzică de la radio. 20 lei/ șezlong/ zi, 5 lei măsuța de plastic, 2 lei accesul la toaletă. Plaja era destul de curată, iar loc de parcare am găsit sub un copac, ceea ce a fost perfect. Nu exista parcare amenajată.

Cred că ne-am mai fi întors dacă nu era situată la 30 de minute de cazare.

Plaja cu numărul 3 a fost Cochilia. Îmi doream de anul trecut să ajung la ei, pentru că era amenajată foarte frumos, era super instagramabilă și părea ce trebuie în contextul pandemiei.

Mașina am parcat-o undeva mai sus, în câmp, nici urmă de umbră și am început coborârea spre plajă, pe un drum neamenajat, ca de țară, cu urme de roți în pământ. Să zic că aveai cam 10 minute de mers cu copiii după tine.

Am dat 80 lei/ puf, mergând pe ideea că sigur este mai liber.

Locul este într-adevăr superb, fix ca în poze. Plaja era curată, nisipul nu foarte fin, iar intrarea în apă nu tocmai treptată și cu pietre/ scoici.

Nu aș recomanda-o pentru familii cu copii.

La un moment dat, Eric a vrut să meargă la toaletă și când am vrut să intrăm, ni s-a spus că nu funcționează și nu ni s-a oferit nicio alternativă. Am întrebat totuși, ca angajat, unde se duce la toaletă, dar nu mi-a răspuns. L-am dus pe pitic lângă un copac, unde am găsit, dar nu știu cum aș fi rezolvat dacă voia să facă altceva.

I-am spus problema domnului care ne-a întâmpinat și lucra acolo și mi-a zis că investighează. A venit după 5 minute și mi-a cerut înțelegere, că se rezolvă curând, dar fără să aibă o soluție pentru o necesitate de bază a unui om. Măcar ar fi putut să spună că ne rambursează o parte din sumă, în caz că dorim să plecăm sau să ne direcționeze undeva, lângă. Pentru 80 lei/ persoana, am fost foarte dezamăgită de cum au abordat o astfel de problemă și mi s-a părut nejustificată suma plătită.

Pe cât de frumos a fost locul, pe atât de mult m-a frustrat întâmplarea și reacția lor.

Nu cred că mă voi mai întoarce acolo prea curând și în niciun caz cu piticii, dar dacă ești singur și fără responsabilități, e de experimentat o dată.

În una din seri, am reușit să luăm cina la Golful Pescarilor, terasa recomandată de voi, iar totul a fost foarte bun, servirea rapidă, chelnerii amabili.

Sâmbătă, în ziua în care ne-am întors, am fost un pic pe plaja Modern, din Constanța, unde nici nu zici că exista pandemia. Era foarte plină plaja.

Noi am stat foarte puțin, apoi am fost să mâncăm la Bacaro și înapoi spre casă.

De la un timp încoace, preferăm să evităm weekendurile la mare sau la munte și plecăm în timpul săptămânii.

Nu am ales plaje mai virgine, din simplul fapt că nu găseam umbrelă la fața locului și nu ne mai căram și cu aia după noi. 😅

Distracția și bucuria cea mai mare a fost a piticilor. Noi am avut de cărat bagaje și copii, urcat și dat jos din mașină, aranjat prosoape și restul pe plajă, strâns de pe plajă, etc. Dar bucuria lor a fost ceea ce a contat cel mai mult, plus că am făcut și mișcare. 😁

Sper că v-au fost de ajutor informațiile din acest articol și în caz că aveți și alte curiozități, îmi puteți lăsa întrebari mai jos, în comentarii.

Să aveți o zi minunată!

P.S: Vă las mai jos câteva poze. 😊

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *